Mūsu “Kūkas Gardas” uzkodu plates

mazie uzkodu groziņi

Uzkodas ir neatņemama lielāku vai mazāku svētku sastāvdaļa. Tās var būt gan galvenais akcents pie dzērieniem, gan lielisks ievads maltītei. Viens no populārākajiem veidiem kā uzkodas iekļaut ēdienkartē un arī izmantot kā galda vizuālo noformējumu, ir veidot uzkodu plati vai vairākas plates. Un vēl viens unikāls paņēmiens kā radīt īpašu svētku noskaņu ir tematiskās uzkodu plates, pielāgojot tās svētkiem, kādas valsts virtuvei vai notikumam. Lai arī kāda būtu Jūsu izvēle, tas būs superīgs bonuss, kas papildinās ikvienu notikumu.

Garšu kombinācijas un tematika

Kad runājam par uzkodu plati, iespējas ir bezgalīgas. Viens no veidiem kā kombinēt garšas ir savienot līdzīgas garšas, piemēram, sieru plati, gaļas plati, dārzeņu vai augļu plates. Šis ir ierastākais uzkodu kombināciju veids. Bet, ja vēlaties kaut ko interesantāku, tad iesakām veidot neparastākas garšu variācijas. Kā piemēram, salds + sāļš, sāļš + svaigs vai salds + svaigs. Šādas kombinācijas varat iegūt uzkodu platē savienojot, piemēram, gaļu, sieru un ievārījumu vai augļus, sierus un marinējumus. Jo krāšņāka un bagātīgāka uzkodu plate, jo interesantākas kombinācijas ēdāji varēs nobaudīt un paši savienot. Šobrīd ļoti populāri ir veidot arī tematiskās uzkodu plates, kas kalpo arī kā galvenais galda klājuma objekts. Tēmas ar būt atbilstošas svētkiem, piemēram, Ziemassvētku plate. Vai tieši pretēji, tēma var būt kādas valsts nacionālā virtuve. Lielisks piemērs ir meksikāņu virtuve, kad uzkodu platē var iekļaut tortillas čipsus, dažādas salsas, marinētus piparus, sierus un dažādus smēriņus. Galvenais ir ļaut vaļu iztēlei un uzkodu plati veidot kā neatņemamu svētku sastāvdaļu. Kā arī iespējams iekļaut gan tūlīt apēdamus elementus, gan ļaut viesiem padarboties – uzsmērēt smēriņus, savienot garšas, izpausties radoši.

Mūsu piedāvātās uzkodu plates

Arī mūsu piedāvājumā atradīsiet dažādas uzkodu plates, ar kurām pacienāt plašāku viesu skaitu. Lai gan tematiskās plates vēl neesam iekļāvuši savā piedāvājumā, interesantas garšu kombinācijas gan atradīsiet un varēsiet nobaudīt. Piedāvājam gan klasisko gaļas plati, kurā apvienotas  akniņas bekonā, kotletītes, vistas strēmelītes, kūpināta gaļa un  desiņa, ar marinējumu akcentiem, gan  siera uzkodu plate, kurā iekļauti dārzeņu rullīši, groziņi ar lasi, vēja kūkas ar siera salātiem, gaļas vai dārzeņu iesmiņi un siers. Gurmāņiem, kas iecienījuši jūras veltes vislabāk pie sirds ies Zivju plate ar siļķīti, groziņiem, lasi, panētām zivju uzkodām un  krabju nūjiņām. Ja maltītes galvenais elements ir vīna garšas buķetes baudīšana, lieliski noderēs dažādu sieru plate, kas papildināta ar krekeriem un augļiem. Bet klasisko vērtību cienītājiem piedāvājam dārzeņu plati ar atsvaidzinošu, pikantu mērcīti vai augļu plati ar sezonālajiem augļiem.

Related Post